{ "title": "Meme Ucu Çatlağı", "image": "https://www.kirik.gen.tr/images/Meme-Ucu-Catlagi-61.jpg", "date": "20.01.2024 14:24:58", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "Meme Ucu Çatlağı; Meme ucu özellikle hamilelik sonrasında çatlayabilir. Emzirme döneminin ilk sıralarında olan meme ucu çatlağı anne için zor günler yaşatmaktadır. Herkes de olmayabilen meme ucu çatlağı oluştuğunda bebeğin her emmek istediğinde annenin tüyleri ürpermekte ve canının yanması aklına gelerek bebeği emzirmek istememektedir. Meme ucu çatlakları durumunda annenin gözünden yaş bile akabilecek derecede canı yanabilir.

Meme Ucu Çatlağı Neden Olur?

Meme ucu çatlağının oluşmaması için anne adayının göğüs uçlarına nemlendirici krem sürmesi oldukça önemlidir. Burada en önemli konu meme ucu derisinin gerekli şekilde nemlendirilmesini sağlamaktır. Meme ucu çatlağı genellikle ilk bebeklerde daha çok olmaktadır. Yeni anne adayı acemi olduğu için bebeği nasıl emzirmesi gerektiğini bilememektedir. Emmek isteyecek olan bebeğe memenin ucunu değil kahverengi yerinden de tutturulması gerekmektedir. Anne memenin kahverengi yuvarlak yerini sıkıştırarak bebeğin ağzına vermelidir. Bunun için bebeğe yardımcı olması gerekmektedir. Bebek sert damağı ile ve ağzının ateşinden dolayı meme ucu çatlağı oluşmasına neden olacaktır. Gerekirse anne işi bilen birinden yardım almalı ve o şekilde bebeği doyurmalıdır. Meme ucu çatlağı ilerleyip kanama olduğunda anne anne sütünü sağarak bebeğe verebilir. Böylelikle meme ucu biraz rahatlamış olacaktır.

Meme Ucu Çatlağı İçin Neler Yapılmalı?
Meme Ucu Çatlağı İlaçları

Meme ucu ilaçlarından madecassol, bepanten merhem, lanzinoh, bitkisel içerikli olarak da garmaston en faydalı olanıdır. Ayrıca tahin yağı meme ucunun kurumasına engel olacağı için çok faydalıdır. Kremler sürüldüğünde bebeği emzirmek için kremlerin arınması için yıkamanız gerekmektedir. Fakat zeytinyağı ve tahin sürüldüğünde bebeğiniz anne sütü almak için ağladığı zaman onu bekletmemiş olacaksınız.
" } ] }