{ "title": "Kırık Kulak", "image": "https://www.kirik.gen.tr/images/Kirik-Kulak-29.jpg", "date": "20.01.2024 07:43:06", "author": "sultan yiğit", "article": [ { "article": "
Kırık Kulak, hasarı çok sık olmaz lakin kulak kırıklığı yapacak kadar sert travmalar beyin hasarı ile birliktedir. Beyin hasarı ve kulak kırıklığının birlikte seyrettiği durumlarla nöroşirurji ilgilenir. Tanısında; muayenede orta kulakta kan varlığının bulunması kulak kırıklığı lehinedir. Bazen travmalar çok daha şiddetli olduğunda kan, orta kulak dışında timpanik membranın yırtılması ile dış kulakta da görülebilmektedir. Dış kulakta kan varlığı; teşhisi daha zor bir durumdur çünkü kafa derisindeki herhangi bir noktadan gelen kanda auricula vasıtasıyla dış kulağa dolabileceğinden ayırıcı tanı fazlalaşır.

Kulak kırığına eşlik eden semptomlar
Kırık kulak tedavisi nasıl yapılır?

Bu hastalarda tempoda kemik kırıklarının kendiliğinden iyileşmesi beklenir. Menenjit gibi komplikasyonların oluşmasını engellemek için antibiyotik başlanır. Hastalarda sinir felci travma ile ortaya çıkmışsa, acil müdahale gerekir çünkü kesi hattı boyunca facial sinir denen yüz hatlarını innerve eden sinir hattı kesiye uğramıştır. Yüz felci, travmadan sonra ortaya çıkmışsa ödeme bağlı oluşmuş demektir. Bu durumda kortizon tedavisi başlanmalı ve düzenli takip etmek gerekmektedir.
" } ] }