{ "title": "Kırık Diş Nasıl Çekilir", "image": "https://www.kirik.gen.tr/images/Kirik-Dis-Nasil-Cekilir-14.jpg", "date": "20.01.2024 11:54:27", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Kırık Diş Nasıl Çekilir, Diş bakımı düzenli olarak yapılmaması halinde diş kökleri zamanla zararlı bakterilerden dolayı çürürler. Bunun yanı sıra ağızda bulunan zararlı bakteriler zamanla dişlerin kırılmasına neden olabilmektedir. Bununla birlikte bir kısım kaza ve darbeler sonrasında kırık dişler oluşabilmektedir. Uzman diş doktorlarının yapacağı incelemeler sonrasında şayet dişin kurtarılma durumu söz konusu ise; Diş dolgu ve kanal tedavisi ile kurtarılmaya çalışılır. Ancak kırık diş kökten itibaren çürümüş ve kurtarılmayacak düzeyde ise çekilme işlemi gerçekleştirir. Birçok kişi iğneden korkmasından dolayı diş muayenesine gitmekten korkmaktadır. Bu nedenle kırık diş nasıl çekilir sorusunu kendisine sormaktadır. Kırık dişler Uzman diş hekimi nezaretinde uyuşturulma yöntemi ile çekilir. Kesinlikle bilinçsiz kişilere diş çekimi gerçekleştirilmemelidir. Çünkü ani gelişecek bir sağlık problemi durumunda kırık diş kişinin ciddi rahatsızlıklar yaşamasına neden olabilmektedir.

Kırık Diş Çekilme Yöntemi Nelerdir?

Şayet bir kimsenin dişi kırılmış ve kullanılmayacak bir durumda ise diş hekimi bölgesel olarak uyuşturma gerçekleştirir. Kırık diş uyuşturmalarında iğne yardımı ile dişin bulunduğu alan uyuşturulur. Akabinde 10 dakika kadar beklendikten sonra bir diş pensesi yardımı ile diş yerinden oynatılır. Bu oynatma esnasında şayet kişide ağrılar devam ediyorsa, bir doz daha uyuşturucu madde vurularak bölgesel uyuşukluk sağlanır. Akabinde de diş kerpeten yardımı ile bulunduğu yerden yavaşça oynatılarak çıkartılır. Kırık diş nasıl çekilir sorusunu çoğunlukla dişleri yıpranmış insanlar tarafından sorulmaktadır. Kimi kırık dişler kökten çürümesinden dolayı kırık diş pense ile tutulması halinde kökü içinde kalır. Böylesi bir durumda diş hekimi oldukça dikkatli olmalıdır. Kökü kırılmış bir dişin çıkartılması oldukça zordur. Bu durumda Uzman hekim uygun diş çekme aleti ile damaktan çene kemiğinin altına girerek. Dişin bulunduğu kök kısmından çıkartılması sağlanır.

Kırık Dişin Çekilmesi Sonrası Yapılması Gerekenler

Kırık diş çekildikten sora bölgesel olarak şişlik ve kanama durumu söz konusu olabilir. Böylesi bir durumda kırık diş nasıl çekilir sorusunu soran kimse bu defa kanama ve ağrıların nasıl dineceğini soracaktır. Aslında bu durum oldukça normaldir. Uzun zamandan beri ağzınızda bulunan dişin vücuttan çıkartılmasından sonra kanama, şişlik ve ağrı oluşması oldukça normaldir. Böylesi bir durumda kişi kanamanın durması amacıyla ağzına bir tutam pamuk alarak, kırık dişin çekildiği alana baskı uygulayarak kanamanın durmasını bekler. Oluşan ağrıları engellemek amacıyla birtakım ağrı kesiciler tüketilir. Kısa süre içerisinde dişin çekildiği bölgenin doğal olarak kapandığı görülecektir. Bununla birlikte Uzman diş doktorunun vermiş olduğu tedavilere harfiyen uyulmalıdır. Şayet beklenmeyen bir durum gözlemlenmesi halinde Uzman diş hekimine acilen bildirilmelidir.
" } ] }